Akčná Mic

Čítať článok
Anton Zorád
Čítať príbeh

Rodáčka z Prešova Miroslava Samseliová vyštudovala marketingovú komunikáciu v Trnave. V súčasnosti žije v Bratislave a pracuje v telekomunikačnej spoločnosti. Popri práci sa venuje rôznym aktivitám. Kto je Mirka a čím sa toto sympatické dievča zaoberá, sa dozvieme z odpovedí na moje otázky.

Hovoríš o sebe, že sa nebojíš fyzickej práce. Kedy si začala takto pracovať a kde?

Už od 16-tich rokov som chodila na brigády. Chcela som si kupovať veci za svoje peniaze. Umývanie mastnej podlahy od čokolády a záchodov, roznášanie letákov, dokladanie tovaru, či nočné smeny v pekárni boli súčasťou mojich tínedžerských rokov.

Pracovala si aj počas štúdia na Vysokej škole, v akej oblasti?

V tomto období som vymáhala pohľadávky cez telefón. Celkom sa mi darilo. Vymohla som najviac peňazí zo všetkých brigádnikov.

Po ukončení štúdia na vysokej škole si sa zamestnala v telekomunikačnej spoločnosti.

Áno. Začínala som ako asistentka niekoľkých senior manažérov. Bola to akčná práca, ktorá ma veľa naučila. Riešila som viac vecí rýchlo a naraz. Po dvoch rokoch som sa prepracovala na oddelenie online marketingu.

V tomto období nastala v tvojom živote veľká zmena. Čo sa udialo?

Po dlhoročnom vzťahu som sa vydala, ale po krátkom čase aj rozviedla. Považovala som to za veľké osobné zlyhanie a upadla do depresie. S pomocou rodiny a odborníkov sa mi podarilo dostať po niekoľkých mesiacoch do normálu. Následne som sa rozhodla odísť na jeden rok do Austrálie, zanechať svoju minulosť  a vyčistiť si hlavu.

Čo si robila v Austrálii?

Pracovala som postupne ako opatrovateľka v dvoch rodinách. Popri starostlivosti o malé deti a varení som sa venovala môjmu instagramu mealmic.

O čom je tvoj instagram mealmic?

Veľmi rada varím. Je teda o jedle, ktoré si sama pripravím, nastajlujem a následne odfotografujem. Taktiež tam niekedy dávam tipy na zdravé produkty, keďže preferujem zdravé stravovanie.

Vymýšľaš a zapisuješ si svoje citáty. Kde si ich môžeme prečítať a prečo si s tým začala?

Moje citáty a myšlienky uverejňujem na FB stránke bymic a instagrame bymic_byme . V jeden deň v Austrálii akoby nastal výbuch v mojej hlave a zrazu som začala písať citáty. Asi som mala  v sebe veľa pocitov a myšlienok, ktoré som potrebovala dostať zo seba von. Pokračujem v ich písaní dodnes. Je to taká moja verejná terapia a myslím si, že v niektorých mojich výrokoch sa nájdu aj iní ľudia.

Čo si robila po návrate z Austrálie?

Opäť som sa začala liečiť z depresií, do ktorých som sa dostala počas opatrovateľstva v druhej rodine v Austrálii. Po troch mesiacoch som nastúpila do práce v počítačovej firme. V tejto firme mi chýbalo kreatívne uplatnenie a tak som sa vrátila do Telekomu. Tam mám teraz na starosti online kampane a direct marketing pre biznisových zákazníkov.

Momentálne máš aktivity v neziskovej organizácii Plamienok. O čo ide?

Robím si polročný vzdelávací kurz, ktorý je zameraný na komunikáciu s deťmi a dospelými v náročných chvíľach. Je to pre mňa veľká škola. Keďže je to postavené na princípe, ak chceš pomôcť a pochopiť iných, musíš najprv spoznať a ,,vyliečiť” samého seba. Súčasťou kurzu je aj odpracovanie  100 dobrovoľníckych hodín pre Plamienok. Čaká ma to po absolvovaní kurzu a celkom sa na to teším.

Až sa bojím opýtať čomu sa ešte venuješ /úsmev/

Je toho viac, nenudím sa. Aktuálne si robím medzinárodný online kurz zameraný na programovanie webových stránok. Cvičím jogu a brázdim ulice na mojom retro bicykli Cyrilovi. Učím sa hrať na klavíri s mojím synovcom a sama na mojom guitalele. Rada fotím na mobil, som dosť aktívna na sociálnych sieťach. Okrem toho rada chodím do prírody a už sa teším, keď si budem môcť ísť zaplávať a opäť pomáhať ako dobrovoľníčka v kaviarni.

Ako by si sa charakterizovala?

Som dosť emočná. Keď som nahnevaná väčšinou sa rozplačem. Naučila som sa obhajovať svoje názory a neustupovať. Napriek niekoľkonásobným depresiám sa považujem za pozitívneho človeka, ktorý sa nevzdáva a chce napredovať. Nemám rada závisť, neprajnosť, pretvárku a klamstvo.

Na sociálnych sieťach používaš prívlastok, príponu mic. Prečo?

Moji kamaráti ma volajú Mica. Mic je skrátená podoba, ktorú používam aj v názvoch mojich instagramov.

Aký je tvoj obľúbený citát?

I´m strong enough to learn from my weaknesses.

Som dosť silná na to, aby som sa učila zo svojich slabostí.

Je to môj vlastný citát, ktorý najviac vystihuje môj postoj k sebe samej a k životu.

Tagy príbehu

Viac príbehov z archívu