Marketingová odborníčka

Čítať článok
Anton Zorád
Čítať príbeh

Silvia Tomčalová sa narodila v Čadci. Celé svoje detstvo prežila na Kysuciach. Dedinka, v ktorej žila je Nová Bystrica, tam študovala na základnej škole a neskôr pokračovala v štúdiu na Gymnáziu J.M. Hurbana v Čadci. Potom pokračovala na Univerzite v Trnave, Odbor masmediálna komunikácia. Počas štúdia na univerzite okúsila aj štúdium v zahraničí. Žije momentálne v Bratislave, kde sa presťahovala po ukončení magisterského štúdia v Trnave. Jej pracovný život sa zameriava na marketing a komunikáciu.

Aká je tvoja pracovná náplň v terajšom zamestnaní?

Súčasná pracovná náplň sa odvíja od situácie, ktorá panuje od marca 2020. Zameriavam sa preto na digitálny marketing, online eventy a business development. Plán na rok 2020 bol organizovať prezenčné eventy a vytvárať komunikáciu pre VIP komunitu investičnej banky.

Kde v zahraničí si pôsobila v rámci tvojho pracovného zaradenia?

Doposiaľ som sa nemusela zo Slovenska nikam sťahovať. Po škole som mala túžbu presťahovať sa do Prahy. To sa mi čiastočne splnilo počas môjho pôsobenia v ZEISS, keď som v Prahe trávila veľa času. V Bratislave žijem takmer štyri roky.  Pracujem pre zahraničné spoločnosti, ktoré majú offices na Slovensku. Moje pracovné cesty boli v rámci EÚ. Často som cestovala do spomínaného Česka, Nemecka a moja ostatná cesta v tomto roku bola do Barcelony, kde som organizovala seminár.

Ktoré cudzie jazyky ovládaš?

Vo svojom živote som sa učila sedem jazykov. Tie ktorými sa dohovorím  sú český, anglický, nemecký, prípadne srbský. Mojou ambíciou je zlepšenie v ruštine a španielčine, pretože mám veľa priateľov z týchto krajín.

Kde by si chcela žiť resp. pracovať ak by si si mohla vybrať?

Na túto otázku mi je veľmi ťažko odpovedať, pretože milujem cestovanie. Ak by som dostala zaujímavú príležitosť vycestujem a aklimatizujem sa úplne všade. V Európe by to bolo Francúzsko /Paríž/, alebo Španielsko /Barcelona/. Páčia sa mi aj UAE, Dubaj a v USA New York alebo California, kam som ešte nemala možnosť vycestovať. Som človek, ktorý rád experimentuje. Sedí mi však Európa a milujem Slovensko – je to môj domov. Mám tu všetko čo potrebujem.

Pri fotografovaní si mi povedala, že mladí Španieli vyhľadávajú  náš región bývalého východného bloku. Prečo?

V Španielsku sa biznis centralizuje do veľkých miest.  „Fresh Graduates“ to majú veľmi ťažké preraziť po ukončení štúdia. Práve preto vyhľadávajú pracovné príležitosti v zahraničí. Slovensko je pre nich atraktívne najmä pre jeho polohu v srdci EU. Môžu tak často cestovať a spoznávať svet za priaznivé ceny nízkonákladoviek. Je tu veľmi veľa medzinárodných spoločností, ktoré im ponúkajú lepšie uplatnenie a podmienky na život. Po nadobudnutí skúseností v cudzine majú väčšiu šancu na uplatnenie v samotnom Španielsku. V Barcelone majú mnohí problém pokryť náklady na život. Majú preto viacero jobov, aby vôbec prežili. To mi povedal taxikár, ktorý ma viezol z letiska.

Máš svoj profesijný cieľ, ktorý by si chcela dosiahnuť?

Mojim osobným cieľom je nestagnovať. Chcem sa stále zlepšovať v tom čo robím a učiť sa nové veci, pretože ma zaujímajú nové technológie a inovácie. Chcela by som vybudovať svoj brand, ktorý bude akýmsi prienikom toho čo považujem za efektívne v marketingu a komunikácii.

Spomínala si, že máš svoju webovú stránku. O čom je?

Už istý čas sa venujem jej príprave. Pomenovaná je podľa mojej prezývky Sisikone. Je to môj brand, ktorý bude spájať marketingový a technologický universe. Môj focus je, aby prinášal zrozumiteľné odpovede a riešenia z oblasti omnichanel e-commerce. Milujem módu a práve preto by som sa chcela zamerať na malé a stredne veľké podniky vo fashion industry.

Ako tráviš svoj voľný čas? Máš nejaké záľuby?

Veľmi rada cestujem, čítam knihy, maľujem, športujem (fitko, beh a joga). Vždy ma zaujímal svet módy. Cez leto som absolvovala kurz fashion illustration. Chcela by som tomu venovať viac času, je to pre mňa nesmierny relax.

Charakterizuj sa pár slovami.

Úprimná, priateľská, kreatívna, bláznivá, cieľavedomá.

Čo ťa najviac hnevá resp. čo ťa vie najviac potešiť?

Hnevá ma, keď ľudia klamú, veľmi si vážim úprimnosť. Čo ma vie potešiť je, keď sa ľuďom okolo mňa darí a sú spokojní.

Tvoj obľúbený herec, spevák, športovec?

Herec: Bradley Cooper, Robert Pattinson a Jennifer Aniston

Spevák: Karel Gott a Sting

Šport: Petra Vlhová a naši šikovní tenisti.

Životné motto, životná filozofia resp. ľudová múdrosť, ktorou sa riadiš?

Nemám svoje motto, ktorým sa riadim. Mám však presvedčenie v to, že ak človek veľmi niečo chce, musí vynaložiť aj veľké úsilie a obetu. Nemôže sa spoliehať iba na šťastie a náhodu. Taktiež verím v pravdu, čestnosť a spravodlivosť.

Tagy príbehu

Viac príbehov z archívu