Slovenské reality

Čítať článok
Anton Zorád
Čítať príbeh

Patrik Dvorský pochádza z Ružomberka na Liptove, kde prežil detstvo a dospievanie. Zmaturoval na Gymnáziu Štefan Moyzesa. V poslednom ročníku na strednej sa dostal k ľuďom, ktorí obchodovali vo finančnom sektore. Jeho kariéra vo financiách mala na krivke grafu exponenciálu a potom prudký pokles. Chvíľu sa venoval predaju iqosu, kde si prvýkrát uvedomil čo je to tlak na výsledky práce a šéf. Potom začal pracovať pre realitnú kanceláriu a tam sa rozhodol čomu sa bude venovať. V súčasnosti pôsobí ako konateľ v realitnej agentúre Paterr.

Čo ťa viedlo k tomu, že si sa rozhodol založiť vlastnú firmu s realitami?

Tak to malo byť a iná cesta nebola. Myslím si, že viem strhnúť ľudí k práci a k výsledkom. Dokázal som to v minulosti, dokážem to aj teraz s ešte väčšími skúsenosťami. Snažím sa mať široký obzor a vidieť do diaľky. Je to iba o tom s čím sa človek uspokojí, alebo si povie dosť. Myslím si, že mám ešte dlhú cestu pred sebou.

Aké vlastnosti by mal mať dobrý obchodník s realitami?

Tu bude platiť pravidlo podľa seba súdim teba. Určite sa môžu odlišovať odpovede iných majiteľov alebo maklérov. Ja si osobne zakladám na etike, čestnosti a niečo v zmysle robiť tú prácu najlepšie ako viem. Myslím si, že ďalšími vhodnými vlastnosťami obchodníka z realitami môže byť vytrvalosť, flexibilita a komunikácia.

Firiem s realitami je na trhu veľa. Ako chceš budovať svoju značku, aby si sa presadil v konkurencii?

Mám plány ako to budeme s kolegami robiť. Ponúkame komplexné služby a to napr. upratovanie, vypratávanie, rekonštrukcie, úpravy pozemku a poistenie nehnuteľnosti. Sprostredkovanie predaja nehnuteľnosti je klasická práca realitných kancelárií. My to zastrešujeme komplexne.  

Spomínaš si ešte na svoj prvý obchod s realitami?

Spomínam, išlo o veľký byt. Zaujímavosťou bolo, že pán mal v byte desiatky obrazov a grafík. Bol som tak zameraný na fotenie, že som si neuvedomoval čo fotím. Nefotografoval som byt, ale sklad umenia.

Zažil si pri svojej práci zaujímavú príhodu?

Veľa stretnutí bolo zaujímavých, ľudia sú zaujímaví. Spomeniem známu osobu, speváčku Marcelu Laiferovú. Stretnutie s ňou sa odohralo pár hodín od telefonátu. Ani som presne nevedel kto mi volal. Na stretnutí pôsobila veľmi opatrne, na úrovni a bol to príjemný rozhovor. Videl som v byte ocenenie, ale nevedel  som o koho ide, meno mi nič nehovorilo. Pani Laiferová to vytušila a opýtala sa ma či viem kto je. Nevedel som, ale obchod sa podaril a dodnes sme spolu v kontakte. Veľmi si to vážim.

Venuješ sa aj inej činnosti okrem realít?

Vo voľnom čase som s kolegami robil podcasty o futbale s názvom Futbalový hattrick. Je to dobrá forma komunikácie a je to cool. V súčasnosti máme iné priority, tak je menej času, ale verím že v tom budeme pokračovať.

Ako si realiťák resetuje hlavu?

Dobrá otázka. Každý podľa seba - šport, turistika, relax, hudba. U mňa je to skôr ten šport. Celkom mám rád beh, len som občas lenivý. Viem si predstaviť grilovačku s pár pohárikmi. Taktiež sa treba vedieť nudiť. Dolce far niente.

Momentálne žiješ v Bratislave. Je to mesto kde by si chcel žiť natrvalo?

Neviem odpovedať. Myslím si, že som mladý a sloboda je pre mňa priorita. Viem si predstaviť život aj v meste, odkiaľ pochádzam.

Najkrajšie miesto na Slovensku?

Máme tu veľa pekných miest, ale budem hájiť svoj rodný kraj t. j. Liptovská Mara a okolie.

Máš svoj súkromný životný cieľ, túžbu?

Mať okolo seba svojich ľudí, byť zdravý, šťastný a žiť život aký chcem žiť. Samozrejme sú veci a túžby, ktoré si nechám pre seba.

Čo ťa najviac upútalo na ostatných Olympijských hrách v Tokiu?

Strašne veľa, úplne ma to nadchlo. Od Tokia ako mesta, organizácie súťaží, digitalizácie až po výkony športovcov. Štáty, ktoré som ani nepoznal, ostrovy v Indonézii alebo Karibiku. Vidieť ten rozdiel športovo vyspelých štátov a kultúru jednotlivých krajín. Najviac ma bavila atletika.

Tvoje životné motto, obľúbený citát?

Trpezlivosť je matka prírody a bohatstva.

Tagy príbehu

Viac príbehov z archívu