Zdravie pochádza z prírody

Čítať článok
Anton Zorád
Čítať príbeh

Marián Strnátko pochádza z Bratislavy. Pred viac ako štyrmi rokmi ho zaujala prírodná alkalická voda JAVA, ku ktorej ho priviedol otec jeho partnerky. V živej vode vidí veľký potenciál vďaka jej výnimočnosti. Momentálnym trendom je zdravý životný štýl. Po prirodzenom dopyte na trhu, sa tak stala "živá voda" JAVA hlavným zameraním jeho podnikania. Budovaniu firmy sa venujú spoločne s manželkou.

Čím je Voda Java výnimočná?

V Európe je málo minerálnych vôd, ktoré sú kvalifikované ako alkalické vody, to znamená, že majú pH nad 7,5. Máloktorá prírodná voda má pH nad 9. Preto by sa JAVA mala považovať za jedinečnú. Ide o vzácnu prírodnú minerálnu alkalickú vodu s pH 9,2, ktorá sa na slovenskom trhu doposiaľ nenachádza. Umelo vyrábané alkalické vody podliehajú mechanickému zásahu. Obsahujú elektrolyty a minerály, ktoré sú pridané, alebo sú inak spracované, aby bolo pH viac alkalické. Voda JAVA je ale priamo zo zdroja a nie je nijako upravovaná, preto sa jej hovorí "živá voda". Detoxikácia prostredníctvom aj živej vody má pozitívny vplyv na krásnu pokožku,zlepšujúcu sa fyzickú kondíciu a podporu imunity a v neposlednom rade pôsobí priaznivo na ľudské zdravie.

Kde pramení?

Vodný zdroj JAVA sa nachádza v Humniskách neďaleko Brzozowa, uprostred krásnej krajiny podhoria Dynów. Je to jedna z najčistejších oblastí Poľska. Brzozów má bohatú históriu a tradíciu ťažby liečivých minerálnych vôd. Na začiatku 20. storočia sa obec Brzozów preslávila liečivými minerálnymi vodami.

Aký je jej príbeh, kto ju objavil?

Príbeh tejto vzácnej vody sa začal úplne náhodne, keď v r. 2009 majiteľ pozemku dal na rozbor vodu zo studne. Po odbornej analýze vody zistili, že pod ich pozemkom v hĺbke 125 m sa nachádza zdroj tejto vzácnej minerálnej vody.

Aké sú jej účinky?

Alkalická Voda JAVA pôsobí ako prevencia pri rôznych zdravotných problémoch. Dokonale hydratuje pokožku, pomáha vytvárať zdravú a žiarivú pleť. Pozitívne účinky vody sú aj v tom, že má schopnosť denaturovať ľudský pepsín a tak má pozitívny účinok na žalúdočné reflexné ochorenie. Podporuje zníženie svalovej únavy počas cvičenia.

Ako môžeme zlepšiť svoje zdravie okrem pitia zásaditej vody?

Ľudské telo sa zbavuje prebytočných toxínov prostredníctvom vylučovacej sústavy, cez pľúca a potením cez pokožku. Tieto prirodzené detoxikačné procesy môžeme podporiť športom a pohybom, dopĺňaním minerálov, pitím čerstvých štiav a zelených čajov, dostatkom spánku. V prvom rade je to samozrejme dostatočná hydratácia tela čistou vodou t.j. vyradiť zo svojich stravovacích návykov sýtené, sladené nápoje. Ak denne zjeme dve či tri porcie ovocia, dostanete do tela mnoho živín prospešných pre fyzické i duševné zdravie. Rovnako dôležitá je zelenina napr. vo forme šalátu. Denne dostatok pohybu, menej stresu a zlozvykov a viac oddychu a zdravého jedla.

Kde sa môžeme o vode dozvedieť viac?

Viac o vode JAVA sa je možné dozvedieť v blogu na našej web stránke alebo aj priamo na Facebooku či Instagrame, kde sú priebežne pridávané krátke články a informácie o jej pôsobení na zdravie, imunitu a celkovú pohodu.

Ako tráviš voľný čas?

Vo voľnom čase sa venujem rodine. Mám štvorročnú dcérku. Mám rád výlety do prírody, záhradkárčenie, bicykel. Pri podnikaní nie je veľa času na ďalšie aktivity.

Tvoje životné motto, obľúbený citát?

Motivácia je to, čo ťa dostane aby si začal. Zvyk je to, čo ťa udržiava v chode.

Tagy príbehu

Viac príbehov z archívu