Finančník v tele basketbalistu

Čítať článok
Anton Zorád
Čítať príbeh

Jakub Křivan je rodený bratislavčan, ktorý už vyše 12 rokov pracuje vo Viedni pre firmu C-QUADRAT Investment group ako obchodný riaditeľ. Šport, konkrétne basketbal tvorí dôležitú súčasť jeho života, ktorý ho naučil hlavne disciplíne. Naposledy behal po basketbalových palubovkách v rakúskom Brucku resp. v tíme BBC Nord Dragonz. Tento šport mu umožnil spoznať množstvo skvelých ľudí a rôzne svetové kultúry. 

Istý čas strávil aj v USA, kde podľa neho získal iný pohľad na život. Amerika je mašinéria na šport. V Európe chodia ľudia do kostola, v Amerike na šport. Naučil sa tam byť samostatný a vďaka ľuďom a zážitkom taktiež pokore.

Aj keď pracuje v Rakúsku, život na Slovensku mu vôbec nie je ľahostajný. Sleduje najmä šport a business.Teší sa, že z takej malej krajiny je vo svete tak veľa úspešných ľudí. Čo mu vadí je nenávisť a zlosť medzi ľuďmi. Chcel by, aby sa ľudia na seba viac usmievali, nešomrali stále, ale snažili sa viac meniť veci sami od seba.

Jakub je aj vášnivý kuchár a cestovateľ. Cesty po svete využíva aj na získavanie nových receptov. Jeho obľúbený herec je Omar Sy a film Nedotknuteľní, v minulosti to bol Space Jam s Michaelom Jordanom. V tejto dobe Jakubovi vychádza kniha Život nie je náhoda, neskôr sa chystá napísať ďalšie dve. Jakub sa okrem práci v C-QUADRAT Investment group venuje aj behaviorálnej ekonomike resp.financiám v rámci predstavenstva SBENu, ktorého misiou je pochopenie toho, čo naozaj riadi ľudské správanie (“ Postrčením k zmysluplným zmenám”)

Za najväčší životný úspech považuje, že žije šťastný život a taktiež zistenie, že úspech nie je konečný, neúspech nieje fatálny. Odvaha pokračovať je tá, ktorá sa počíta.

Tagy príbehu

Viac príbehov z archívu