Inteligentná sila

Čítať článok
Anton Zorád
Čítať príbeh

Dvadsaťtriročná rodáčka z Bratislavy Rebeka Martinkovičová získala svoju prvú zlatú medailu v armwrestlingu ako reprezentantka SR na ME v roku 2012. O jej ďalších skvelých športových úspechoch sa toho popísalo už veľa a preto vám ju chcem predstaviť ako človeka.

Okrem svojich koníčkov medzi ktoré patrí kresba, maľovanie, maľovanie na textil a mnoho ďalších aktivít, externe študuje na Inštitúte fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie v Piešťanoch. Fyzioterapeut je aj jej zamestnanie v špecializovanej detskej nemocnici v Dunajskej Lužnej, kde lieči deti Vojtovou metódou.

Nikdy nezabudne na svoj návrat z MS v Kuala Lumpur v roku 2015 kde získala dve zlaté medaily. Jej prvá cesta viedla do nemocnice za mamou, ktorá bola práve po operácii. Bol to silný a emotívny moment, pretože z narkózy ju prebral cingot medailí. Slzičky šťastia a dojatia zaplavili celú izbu. V ten deň si sľúbili, že budú bojovať spoločne a vybojované medaile symbolicky venovala mame.

Rebeka je veselé, úprimné, slušné a čestné dievča. Rada rozpráva o svojej práci, športe a záľubách. Napriek mladému veku má už mnoho životných skúseností. Je to inteligentná bojovníčka, ktorá sa riadi heslom „Kde je vôľa, tam je cesta“.

Ja len dodám, že je to dobrý človeka má môj obdiv!

Tagy príbehu

Viac príbehov z archívu