Moderátor zábavy

Čítať článok
Anton Zorád
Čítať príbeh

Milan Junior Zimnýkoval je synom vojaka a učiteľky. Desať rokov tancoval vo folklórnom súbore Zemplín v Michalovciach. V roku 2012 sa oženil s televíznou produkčnou Antóniou Gondovou. Spolu žijú v Bratislave a vychovávajú dcéru Alexandru. Po maturite na Gymnáziu Pavla Horova v Michalovciach začal študovať na Filozofickej fakulte Prešovskej univerzity, odbor dejepis-angličtina. Milan sa do povedomia ľudí dostal predovšetkým ako rozhlasový moderátor. V rádiách pracuje od roku 1997, keď začínal v internátnom rozhlasovom štúdiu PaF, pokračoval v prešovskom rádiu Flash  a od roku 2004 pôsobí ako moderátor Fun rádia pod prezývkou Junior. Televízny debut Juniora v úlohe moderátora patril zábavno-spoločenskému magazínu No Problem. Ako moderátor sa podieľal na úspechu viacerých divácky obľúbených formátoch.

Kto je tvoj moderátorský vzor?

Chris Moyles. Britský rádiový moderátor, ktorý vysielal v BBC Radio 1. Pre mňa je TOP! Aj tým, aký má prejav, kreativitou, ešte aj postavou.  

S kým si spolupracoval resp. spolupracuješ ako moderátor?

Moja domáca scéna je Fun rádio a teda s Marcelom Forgáčom. Ale výborne sa mi robili Legendy popu s Kristínou Tormovou, alebo keď som moderoval TV program s Jakubom Prachařom. 

Kde sa cítiš lepšie v rádiu alebo v televízii?

Jednoznačne v rádiu. Vyrastal som ako rádiový človek a tu sa cítim najlepšie. Je to práca, ktorú si viem predstaviť aj o 15-20 rokov. 

Spomeň najhumornejšiu situáciu pri tvojej práci.

Asi keď prišiel za mnou jeden chlapec na ulici a oslovil ma: Pán varenie, dáte so mnou fotku? Je to aj milé a zábavné. Mám rád také situácie. 

Máš v práci dlhodobé cieľe?

Nikdy som si nedával ciele. Možno to je ten dôvod, prečo z pohľadu fanúšika som sa dostal tam, kde som. Nebol to plán, iba som robil a robím veci, lebo im verím a baví ma to. 

Aké máš záľuby okrem moderovania?

Jednoznačne varenie! Mám taký projekt s kamarátmi, voláme sa Šuhajíci pri panvici. Robievame rôzne eventy, kde sa varí a kde je pri tom veselo. Sme zábava pri varení. 

Tvoj najobľúbenejší vtip?

Čo ste pili? Pýta sa policajt vodiča. A on odpovedá: 

10 policajtov, pán Jagermaister

Čo očakávaš od života?

Pohodu. Ten pocit, že som spokojný nielen ja, ale aj moje okolie. A je jedno, či doma, alebo v práci, prípadne kdekoľvek na Slovensku. 

 

Si vtipný aj v súkromí? Ako by si charakterizoval sám seba?

Skôr si myslím, že som kreatívny, ale takým vtipným spôsobom. A doma, no neviem, neviem… asi nie taký, ako v práci. Ale zas zažívame doma aj zábavné momenty. 

Kde a ako si sa zoznámil so svojou manželkou Tonkou?

Raz som bol ako hosť v Teleráne a vtedy som z nej ostal paf! Tam sa nado mnou zľutovala a ochočila si ma /smiech/

Kde by si chcel žiť, keby si mohol kdekoľvek a prečo?

Ja som veľmi spokojný so Slovenskom. Pravda je, že by som k nám pridal more. Ale inak podľa mňa je to tu pekné. 

Čo pre teba znamená rodina?

Všetko. Mojich najlepších osem rokov života, ktoré som mohol ovplyvniť. A predtým to bolo detstvo, ktoré som mal tiež super a tiež vďaka rodine. 

Ktoré tri želania by si povedal zlatej rybke?

Tak to neviem. Čo riešiť? Mier? Zdravie? Enviro otázky? Neviem, čo skôr.

Tvoje životné motto, obľúbený citát?

Veriť, milovať, pracovať. 

 

Tagy príbehu

Viac príbehov z archívu