Pokorný víťaz

Čítať článok
Anton Zorád
Čítať príbeh

Jeden z úspešnej dvojice slovenských reprezentantov vo vodnom slalome v kategórii C2 Ladislav Škantár, sa narodil v Kežmarku. Pochádza zo štyroch súrodencov. Je ženatý a má dve dcérky.

Od roku 2018 začal popri športovaniu pracovať v Športovom centre polície v Bratislave, na oddelení rôznych športov. Býva v neďalekej Rajke v Maďarsku.

Po tom čo ich disciplínu vo vodnom slalome vyradili z MS a OH chceli ukončiť športovú kariéru ale zistili, že dosahujú dobré výsledky aj v šprinte na vode a tak sa môžeme tešiť na ďalšie úspechy.

Laco je vášnivý rybár. Jeho najhodnotnejší úlovok je kráľovná našich vôd 104 centimetrová hlavátka a k najväčším úlovkom patrí 160 centimetrový sumec.

Z krajín, ktoré precestoval sa mu najviac páčilo v Austrálii. Vedel by si tam predstaviť svoj život, ale nikdy by neopustil svoju širokú rodinu na Slovensku.

V športovej kariére si najviac váži nomináciu na OH v Rio de Janeiro, zisk zlatej medaily a všetko čo s tým súvisí. V tomto meste si uvedomil aké má šťastie, že sa narodil v krajine pod Tatrami.

Pokora je Lacova najcharakterickejšia vlastnosť a jeho životným mottom je – Úspech neznamená, že ti patrí celý svet.

Tagy príbehu

Viac príbehov z archívu