Krás(k)a v športovom spravodajstve

Čítať článok
Anton Zorád
Čítať príbeh

Simona Leskovská. Pochádza z Bratislavy, dobre sa však cíti v každej časti Slovenska. V devätnástich rokoch žila štyri mesiace v Istanbule, kde sa venovala modelingu. Študovala masmediálnu komunikáciu na Paneurópskej vysokej škole v Bratislave. Zvažovala bojovať za práva ľudí. Prijali ju súčasne na tri vysoké školy. Zvolila si štúdium masmediálnej komunikácie. Mala totiž veľa otáznikov spojených s uplatnením absolventov právnických vysokých škôl.

Pracuje ako športová moderátorka. Robí rozhovory so známymi športovcami. Momentálne je súčasťou teamu Ticket portal TV.

Ako si sa dostala k svojmu terajšiemu povolaniu?

Popri štúdiu na VŠ som stážovala v televízii a pracovala som pre VŠ hokejový team. Začalo ma to baviť, napĺňať. Po ukončení VŠ som išla na pohovor do Tipsport ligy a Richard Lintner mi dal šancu pracovať ako reportérka-moderátorka.

Čo máš najradšej na svojej práci?

Možnosť každý deň stretávať úspešných ľudí, ktorí na sebe tvrdo pracujú. Dozvedám sa ich životné príbehy. Nie je to rutina, že by som musela sedieť x hodín niekde v kancelárii.

Ktorý rozhovor ti najviac utkvel v pamäti?

Mala som šťastie, že už na začiatku som spoznala najväčšie hokejové osobnosti. Môj prvý rozhovor bol s Petrom Bondrom a Mirom Šatanom. Cítila som sa ako pred štátnicami. Avšak zistila som, že čím väčšia osobnosť, tým sú ľudia pokornejší. Ďalší rozhovor sme robili nedávno s Mariánom Hossom. Marián je neskutočne ľudský. Rada spomínam aj na Martina Feherváryho, ktorý má silný životný príbeh. Napriek tomu sa vypracoval a dotiahol to do NHL.

Kto ťa inšpiruje?

Španielska športová moderátorka Sara Carbonero. Získala mnoho ocenení v Španielsku za prínos futbalu. Je manželka futbalistu, brankára Ikera Casillasa. Veľkým vzorom mi je aj hokejista Ilja Kovalčuk, s ktorým by som veľmi rada urobila rozhovor. Je to zatiaľ nesplnený sen.

V čom podľa teba tkvie krása človeka?

Žijeme v dobe sociálnych sietí. Prezentujeme na oko dokonalý život. Zakladáme si na tom, že sa odfotíme pri silnom aute, v krásnych šatách. Je to umelo vytvorený, prázdny svet. Človek by mal zo seba niečo vyžarovať. Slušnosť, úcta a pokora, ľudskosť a čisté srdce robia človeka krásnym. Rodičia ma vychovali v duchu - Nad nikým sa nepovyšuj a pred nikým sa neponižuj.

Za čo si v živote najviac vďačná?

Že môžem robiť prácu, ktorú milujem. Vďačná som aj za to, že som zdravá. Keď človek nemá zdravie, nemá nič. Je úplne jedno aký má majetok a postavenie.

Ako tráviš voľný čas?

Rada chodím do prírody. Svoj voľný čas trávim aj prípravou na prácu. Študujem si materiály o ľuďoch, ktorých budem spovedať na druhý deň. Chodím na športové podujatia. Športujem, cvičím vo fitku. Rada vybehnem von s kamarátkami. Občas si zapnem TV a pozerám futbal s FC Barcelona alebo taliansku ligu.

Tvoje životné motto?

Carpe diem. Využi každý deň naplno. Mám ho aj vytetované.

Tagy príbehu

Viac príbehov z archívu