Automechanik

Čítať článok
Anton Zorád
Čítať príbeh

Vladimír Červienka sa narodil v Bratislave, kde žil do svojich 22 rokov. Žil v Maďarsku, potom v Dunajskej Strede i keď po maďarsky nevie ani slovo. Vyštudoval strednú školu elektrotechnickú, zameranie počítačové systémy. Väčšiu časť svojho života pracoval v obchode s elektrotechnikou a následne v stavebníctve ako obchodný zástupca a manažér.

Z lukratívneho povolania v IT oblasti a stavebníctva si sa rozhodol odísť a opravovať autá. Prečo?

Autá sú moja vášeň od detstva. Vždy boli moje hobby. Vášeň prerástla v lásku. Človek má robiť to čo ho baví a nie to čo musí. V minulosti prišlo rozhodnutie odísť zo zamestnania, ďalšia voľba bola jasná.

Kde a ako si sa naučil autá opravovať?

Postupne ako som mal svoje autá a dával ich opravovať, tak som pozoroval ako a čo mechanici robia. Nakoľko opravy boli drahé a často zbytočné, začal som sa učiť a pýtať. Môj otec hovorieval pýtaj sa a maj oči otvorené. Keďže mám technické myslenie, už to potom išlo ľahko. V 21. storočí čo človek nevie, vie nájsť. Človek nemôže všetko vedieť a pamätať si, ale musí vedieť kde to nájsť, alebo koho sa opýtať alebo požiadať o radu.

Máš vlastný autoservis. Bolo zložité jeho zriadenie?

Ani nie. Vždy som mal nejakú dielňu kde som sa venoval tátošom. Základ bol a išlo len o doladenie detailov.

Kde nájdu ľudia na teba kontakt?

Na stranke www.forza-alfa.sk alebo na Faceboku forza-alfa.

Prečo si dal svojmu servisu názov Forza Alfa?

Dvanásť rokov som sa venoval hlavne značke Alfa Romeo, ostalo to ako memento. Forza znamená „moc“ a odkazuje na slávnu históriu značky. Dobre to znie.

Autá opravuješ sám. Prečo?

Mať kontakt so zákazníkom a jeho autom je to podstatné. Nie dohliadať na niekoho alebo robiť naraz dve autá. Vždy robím jedno a až následne druhé. Kvalita je prvoradá. A nemenej podstatné, dvaja sú na biznis veľa a jeden občas málo /smiech/.

Svojim zákazníkom dávaš rady ako predísť opravám. Nekazíš si  tým biznis?

Zákazník má právo vedieť prečo sa robí to či ono na jeho vozidle. Myslím si, že je normálne poradiť. Tak by to malo byť. Veľa ľudi nevie ako správne udržiavať auto a potom platia nie malé peniaze za opravu a v podstate zbytočne. Samozrejme ak sa to zákazník naučí budem mať menej práce s jeho autom. Ale keď bude spokojný, potom sa vráti alebo ma odporučí iným. Z opráv robím fotodokumentáciu, aby zákazníci videli že materiál a služby, ktoré zaplatia sa reálne aj urobia. Buduje sa tým dôvera.

V tvojom servise som videl dve zaujímavé autá. Môžeš nám o nich povedať niečo viac?

Lancia Thesis – talianska krása a elegancia, ktorú dávam postupne do poriadku, aby znova žiarila. Nakoľko automobilku Lancia koncern Fiat utlmil, už je to v podstate zberateľský kúsok.
Kia Opirus, kórejský mercedes, s ktorým sa snažili preraziť v USA. Auto je to nevšedné a ojedinelé. Zaujala ma a postupne bude v stave, aby mohla opäť brázdiť cesty.

V porovnaní so značkovými, ale i neznačkovými servismi máš dobrú cenu za vykonanú prácu. Stačí ti to na pokrytie nákladov a zisk?

Stačí. Snažím sa držať ceny na prijateľnej úrovni. Zisk je pekná vec, ale dosahujem ho postupne. Mať veľa peňazí neznamená mať šťastný život. Človek by mal zarábať tak akurát, ani málo ani veľa. Aby vedel žit a nie živoriť. Zákazník má zaplatiť adekvátnu sumu.

Tvoj autoservis sa nachádza v neveľkej obci Cífer. Odkiaľ je väčšina tvojich zákazníkov?

Z Bratislavy a okolia. Preto sa servis nachádza medzi Bratislavou a Trnavou. Je tu kľud a primerané nájomné, vďaka ktorému sa darí udržať ceny na rozumnej úrovni.

Čo si myslíš, prečo nie sú dnešní ľudia verní jednej značke?

Žijeme v konzumnej dobe, automobilky sa predháňajú v dizajne a novinkách. Ľudia hľadajú svoje preferencie a potrebujú sa aj ukazovať. Keď nastane stav, že auto pýta nejakú investíciu ľudia zvolia cestu ľahšieho odporu, auto predajú a kupujú iné. Na staré auto zanevrú práve preto, že sa pokazilo. Dosť často kvôli zlej údržbe. Našťastie sú ešte ľudia, ktorí majú radi jednu alebo dve značky a držia sa ich.

Akú značku resp. autá z ktorej krajiny preferuješ ty?

U mňa ostane stále na vrchole Taliansko a Nemecko, trošku Britská produkcia. Alfa Romeo, Lancia, Mercedes-Benz alebo Jaguár. Vždy ma musí auto zaujať dizajnom, technickým riešením a musí mať dušu, povahu, osobnosť. Neviem ako to správne nazvať, proste musí sadnúť jazdne aj prejavom. Život je krátky, aby sa jazdilo nudným autom.

Je letné obdobie. Ktorú krajinu by si mi odporučil navštíviť a prečo?

Slovákmi neobjavené Rumunsko. Turistika alebo more,  nájde sa tam všetko. Nádherné pláže, úžasné kopce a pokiaľ sa ide autom, cesty plné zážitkov. Ľudia sú tam naozaj príjemní a otvorení.

Ako tráviš svoj voľný čas?

Vo voľnom čase sa venujem záhrade. Hlavu vypnem pri hre World of tanks, ako správny milovník histórie. Prípadne pozerám dokumentárne filmy v TV. Kým som mal psov tak boli vždy na prvom mieste.

Tvoje životné motto znie – Rýchlo a zbesilo alebo pomaly ďalej zájdeš?

Kombinácia oboch. V práci rýchlo a efektívne, ciele a plány pomaly a s rozvahou.

Tagy príbehu

Viac príbehov z archívu