Život na kolieskových korčuliach

Čítať článok
Anton Zorád
Čítať príbeh

Daniel Hudec sa narodil v Bratislave. Detstvo prežil v Devíne a neskôr v Bratislave. Na základnú školu chodil  do Devínskej Novej Vsi a do Devína. V detstve mal túžbu presadiť sa v športe. Chcel hrávať tenis alebo hokej. Študoval na SOU stavebnom. Po vojenčine pracoval necelý rok v Slovenskom národnom divadle, potom ako obsluha hracích a výherných strojov. V súčasnosti pracuje ako pokrový dealer.

Zaujal si ma jazdou na kolieskových korčuliach so zvukovou aparatúrou na opasku. Je toto tvoj imidž, ktorým sa prezentuješ?

Tie korčule, reproduktor s hudbou a tanec sú moja vášeň. Prezentujem sa tak už niekoľko rokov. Prihlásil som sa s tým aj do Československo má talent, ale žiaľ nemal som to dostatočne pripravené a preto som neuspel. Napadla ma bláznivá myšlienka, že možno budem taký známy ako Schone Náci. Tiež chodím na rovnaké miesta a ľudia ma budú spoznávať čoraz viac. Človek nikdy nevie.

Máš aj iné záľuby okrem kolieskových korčúl?

Mám veľmi veľa iných záľub. Medzi moje záľuby patrí hlavne moderný tanec, hip-hop, pop, disco dance, čítanie kníh, počúvanie audiokníh, práca na sebazdokonaľovaní, filozofia, psychológia, reč tela. Venujem sa aj ezoterike, numerológii, vešteniu z kariet, koučingu.

Myslíš, že je v Bratislave dostatok priestorov pre vyznávačov kolieskových korčúľ v primeranej kvalite?

Tak toto je veľmi dobrá otázka a odpoviem priamo. Je veľmi málo miest, kde sa dá bezpečne a dobre korčuľovať. Ľudia by viac športovali a korčuľovali, keby bolo dostatok cyklistických a korčuliarskych trás. Pomaly sa to zlepšuje, ale veľmi pomaly.

Čo ti v tvojom rodnom meste chýba?

Malo by tu byť viac zelene a parkov, viac oddychových miest, kde ľudia radi pôjdu, aby zrelaxovali, prípadne sa aj zoznámili. Tiež by sa malo vybudovať viac športovísk, ihriská na futbal, tenis, basket a iné.

Aké sú tvoje plány do najbližšej budúcnosti?

Touto otázkou si sa dotkol mojej duše. Veľmi priama a dobrá otázka. Určite chcem zmeniť profesiu, pretože práca v noci je náročná. Urobil som si kurz na kaderníka-barbera, tak sa chcem presadiť v tejto oblasti.

Máš nejaký humorný zážitok vo svojom živote, na ktorý rád spomínaš?

Momentálne si na takýto zážitok nespomínam. Je pravda, že niekedy svojou nočnou jazdou na korčuliach, so svietiacimi kolieskami, pustenou hudbou, tancom, jediac pri tom zmrzlinu vyčarujem úsmevy na tvárach, zdvihnutý palec alebo si ma natáčajú na video. Bavím tým seba i okoloidúcich.

Tvoje obľúbené jedlo a nápoj?

Moje obľúbené jedlo je pečená kačica, kapusta a knedľa. Veľmi rád mám aj ryžové rezance s kuracím mäsom a zeleninou. Najlepšia je voda. Tá je zdravá a telu prospešná.

Ako by si charakterizoval sám seba?

Človek by sám seba nemal ani vychvalovať, ani zhadzovať a charakterizovať, no dobre skúsim. Som veľmi úprimný, srdečný, usmiaty, priateľský, empatický, zvedavý človek.

Keby si si mal vybrať medzi bohatstvom a zdravím, čo by si si vybral a prečo?

Bude to znieť ako klišé, ale keď máš zdravie, tak máš všetko, aj bohatstvo. Keď sa naháňaš za bohatstvom, tak si zničíš zdravie. Najlepšia je zlatá stredná cesta. Primerane, aby si si vážil zdravie a užíval život.

Aký je tvoj vzťah k životnému prostrediu? Myslíš, že sa dostatočne staráme o jeho čistotu?

Všetko čo sa teraz deje, tak je zdvihnutý varovný prst. Musíme pochopiť prečo sme tu a ako sa správať k našej matičke zemi. Neviem, či už nie je neskoro, veľa sme ako ľudia napáchali na našom životnom prostredí.

Tvoje životné motto, obľúbený citát, životná filozofia?  

Keď si sa narodil, všetci okolo teba sa usmievali, len ty si plakal. Ži tak, keď budeš odchádzať, aby všetci okolo teba plakali, len ty sa budeš usmievať.

Tagy príbehu

Viac príbehov z archívu